utorak, 4. listopada 2011.

Ne osobna politika.

Interesantna je politika koja nema ni početka  ni kraja.  Započele su kampanje. Započelo je udaranje "ispod pojasa".  Odjednom svi znaju što treba i kako da izgleda društvo,ali samo po njihovim shvaćanjima.  Svi postaju mesije ili namjesnici nekog novog i BOLJEG života,ali ukoliko malo zagrebete ispod površine,pa baš i nije nešto posebno ni kazano niti su nekoga posebno uvjerili da izađe na izbore.
Političari koji samo  snagom stranke misle kako su napravili nešto. To je jedna od opcija. Snaga političke organizacija,snaga glavnog lidera koji ih okuplja itd ,neke zamišljene i nedostupne snage. Imaju li one utjecaja. Samo malo ili nikako.  Zašto? Nisu  IZMJERILI koliko ih vole ili koliko su popularni u svom biračkom tijelu. Zašto to nisu napravili? Jednostavno,morali su se baviti hrabrenjem svoje okoline. Jedna od najčešćih taktika jeste pričati nebuloze,dok ne uvjere i sebe i druge. To je ono pravo-kao neka mantra iz istočnjačkih kultura. Možda im je potrebna,ali bi bilo daleko efikasnije ako već znaju UPRAVLJATI društvom da jednostavno  organiziraju svoje LEGIJE. Možda bi im bilo jednostavnije kada bi  pitali svoje PODUPIRAČE:što da urade? Koliko bi im to bilo teško? Bilo bi NJIMA  jako teško,jer onda moraju biti obvezni nekome i moraju dijeliti NEŠTO,a to bi bilo, ZA NJIH,jako teško.
Svi se bave recikliranjem. Reciklira se i smeće,a kamo li ne neki tamo politički programi. Kakvi su to programi? Nikakvi ili ničemu ne služe. Kada vidite političara koji vam obećava nekoliko tisuća radnih mjesta,morate znati kako on NEMA POJMA (ni o čemu). Čovjek koji se bavi politikom prvo mora prepoznati u KAKVOJ se sredini nalazi. Ukoliko je to sredina mala, velika, glupa, obrazovana, pismena, nepismena,  onda se mora i ponašati u skladu s tom sredinom. Treba prilagoditi komunikaciju sa BIRAČKIM TIJELOM,a ne ga gledati s visoka. Čemu sve to? Napokon da dođemo u situaciju kako POLITIČAR misli i radi za svoju zajednicu. Ne samo kako bi došao u Zagreb i vikao "vidi me mama,evo me na TV-u". Naravno  to se nama češće događa.
Nema inovacija ni u čemu. Stari boljševički način. Održan je CK KP,ima li netko nešto protiv,nema ili će biti sječa glava. Glavni i odgovorni  je božanstvo i ima sve alate da određuje i koji se toalet papir koristi. Kampanje je počela,jer do kampanje svi imaju medin ugodni SAN,a onda se pribrajaju oni koji su ostali i oni koje treba zamijeniti. Što ćemo napraviti? "Nema potrebe da mi o tome mislimo,IMAMO MI ZA TO SVOGA VOŽDA .  On je neprikosnoveno  biće koje misli za nas i on je taj koji sve zna unaprijed. Samo kad bi me uhvatila  neka zraka njegove osobnosti  kojom bi me on obasjao"-najrealnija slika onih koji se dobro UVLAČE. Sretno Vam bilo sa karijeristima:))))
Halo-efekt je jedini način prezentiranja. Opet onaj stari način gledanja na budućnost. Sjećam se kako su mi ovi dali,a oni uzeli,pa ću biti sa ovima,ali neću za one. Nema nikakve logike,jer se sam birač ovdje kažnjava. POLITIČAR JE NA PROŠLIM OBEĆANJIMA I IMAO VLAST,a za ovaj Vaš glas mora ga ponovno zaslužiti. Kako bi postao,političar naravno,pravi sudionik i dionik društva. Jednom smo nekoga vidjeli,svidila nam se njegova frizura,pa ponavljamo svoje vječite greške-ponovno ga biramo.
Napokon do izbora još samo malo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ostavite svoj komentar ovdje.

osjob.blogger.com

Blog o odnosima s javnošću. Teorija i praksa na jednom mjestu.

OsJob Communication

OsJob je blog koji se interesira o odnosima s javnošću i komunikaciji. Bavi se svim aspektima djelovanja i alata PR-a i olakšavanja komunikacije.